HVAD ER TILRIDNING?

UDVIKLINGEN AF EN TILLIDSFULD OG RIDBAR HEST

VI ELSKER AT UDVIKLE HESTE!

Der er få ting, der er mere fantastiske end at være vidne til en hests rejse i tilridning fra rå unghest til tryg ridepartner.

I dette blogindlæg kommer vi ind på betydningen af at opbygge tillid og tryghed i tilridningen og at skabe positive oplevelser for hesten. Vi arbejder passioneret med at bygge et stærkt fundament for hestens ridekarriere, og på at forme en glad og samarbejdsvillig ridehest.

Vi fokuserer på godt horsemanship og skaber et solidt grundlag for et livslangt partnerskab mellem dig og din hest.

VED DU HVAD TILRIDNING ER?

At tilride din hest er mere end bare at lære den at acceptere en rytter på ryggen. Det er starten på at opbygge et tillidsfuldt partnerskab og skabe harmoni mellem dig og din hest. Når din hest er tryg ved dig og kommunikationen mellem jer, styrker det jeres relation både på og uden for ridebanen.

Din hest skal lære at være tryg ved udstyr og rytter, og at forstå og reagere på grundlæggende signaler til, hvad den skal gøre.

Efter signalerne er indlært, skal de finpudses, så der kommer mere rutine i ridningen. Og når rytteren trygt kan sadle op og ride på en hest, der forstår og lystrer signalerne, når vi til forløbets afslutning.

Hesten skal vænne sig til at bære sadel

HVER HEST ER UNIK

Det er noget nært umuligt at lave en skabelon for et tilridningsforløb. Alle heste er forskellige. Derfor går vi højt op i at lytte til hestens behov og signaler, så vi kan tage højde for, hvilket tempo hesten er klar til at blive trænet i.

Det allervigtigste for os er, at hesten er tryg i vores hænder. Derfor bliver hvert tilridningsforløb skræddersyet til hver enkel hest og dens temperament, så den får den bedste start på sin karriere som ridehest.

TRYGHED ER ESSENTIEL

For at hesten skal føle sig tryg under en rytter, skal den først føle sig tryg ved os; mennesker. Når først den er tryg ved at være omkring og blive håndteret af mennesker, åbner det op for en verden af muligheder.

Når hesten er tryg ved sadlen, kan rytteren stige op

FRA DE FØRSTE SKRIDT TIL FØRSTE RIDETUR

I vores træning tager vi ét skridt ad gangen, og altid med fokus på at give hesten så mange positive oplevelser som muligt.

Vi bevæger os fremad, når hesten er klar til det. Hvert trin fremad tages gradvist, når din hest er tryg og parat til at gå videre. På den måde foregår træningen stille og roligt i hestens tempo, selvom det er rytteren, der har kontrollen. Hesten skal lære at forstå rytterens signaler, og rytteren skal lære hesten bedre at kende.

ET TÆT SAMARBEJDE

Vi skaber personlige relationer til hver hest, vi har i træning, og vi tror på, at rytter og hest er et team. Når rytteren udstråler ro og tillid, afspejles det i hestens adfærd. Vores mål er at træne glade og samarbejdsvillige heste, der lytter opmærksomt til rytteren.

Først når den fundamentale tillid er på plads, kan vi begynde at lære hesten de vigtigste signaler og kommandoer. Det er her, et godt forløb begynder med positive oplevelser og en god forståelse mellem rytter og hest.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

HVORNÅR KAN HESTEN STARTE I TILRIDNING?

Typisk begynder man at tilride hesten, når den er omkring 3-4 år gammel. Alderen er dog ikke den eneste faktor for, om den er klar. Hesten skal både være fysisk klar i kroppen, men også mentalt. Vi tager gerne en snak med dig om din hest, for at vurdere, om den er klar til at starte i træning hos os.

HVAD KAN JEG GØRE FOR AT FORBEREDE HESTEN INDEN TILRIDNING?

Hvis din hest er godt forberedt hjemmefra, er der mulighed for, at den viser hurtigere fremskridt under sin træning. Hvis den er vant til at være omkring, blive rørt ved, og i forvejen har opbygget tillid til mennesker, er den allerede godt på vej.

Du kan f.eks. bruge lidt ekstra tid på at stryge hesten hen over ryggen og klappe den, når den strigles,. Eller du kan læne dig forsigtigt mod den, mens du snakker med den.

Hesten kan nemlig nemt blive forskrækket, når den første gang skal have en rytter på ryggen. Jo mere menneskevant den er fra en start, jo nemmere bliver det for os at arbejde med den. Hesten skal lære, at det er rart at være sammen med mennesker.

HVAD HVIS MIN HEST SLET IKKE ER VANT TIL MENNESKER?

Har du brug for, at vi gør din hest menneskevant inden den starter i sit tilridningsforløb, tilbyder vi Opstaldning PLUS+. Her vil vi tage os af din hest og komme helt tæt på, før den skal med på ridebanen i tilridning.

Klik her for at læse mere om Opstaldning PLUS+

HVOR LANG TID TAGER ET TILRIDNINGSFORLØB?

Længden af forløbet varer normalt mellem 2-4 måneder, alt efter hvordan din hest reagerer og tager imod træningen. Vi tilpasser hvert forløb til hver enkelte hest. Derfor kan vi ikke specifikt lave en ramme for træningen på forhånd. Vi fortæller dig, hvordan vi forventer forløbet bliver, ud fra dine erfaringer med hesten og hestens temperament.

Længden af forløbet afhænger meget af, hvor meget du som ejer har haft den i hænderne inden. Er hesten meget rolig af sind, kan det f.eks. også gå hurtigere, end hvis vi skal starte fra bunden med at opbygge tillid. Nogle heste kræver altså mere end andre. Et godt forløb kræver god tid til hesten og kan ikke hastes.

HVORDAN SER HESTENS HVERDAG UD UNDER FORLØBET?

Hesten får sin egen boks hos os, og bliver dagligt lukket ud og ind på fold. Den trænes 4-5 dage i ugen, alt efter hvad der aftales med dig som ejer. Vi har hesten under opsyn flere gange dagligt. Din hest har fri 2-3 dage i ugen, hvor den kan hygge sig på vores store fold-arealer.

HVAD KOSTER TILRIDNING?

Klik her for at se vores prisside for tilridning og alt, hvad der er inkluderet.

HVAD SKAL JEG MEDBRINGE?

Du behøver ikke medbringe udstyr. Vi har sadel og trenser hos os. Hvis du ønsker, at hesten bliver trænet i dit eget udstyr, er det selvfølgelig også en mulighed.

MÅ JEG DELTAGE, NÅR MIN HEST TRÆNES?

Du er altid velkommen til at komme og overvære din hest i tilridning. For at sikre, at du ikke går glip af tidspunktet for tilridningen, vil vi gerne informeres om, hvornår du kigger forbi.

Vores rutine på gården inkluderer fotografering og videooptagelse af hestene. Vi dokumenterer deres træning på ridebanen for at kunne følge deres fremskridt. Når du i din kontrakt skriver under på, at vi må dele billeder og video på vores sociale medier, kan du som ejer få adgang til filerne af din hest. På den måde kan du også følge lidt med, uden at du behøver være fysisk til stede.

ER DU KLAR TIL AT FÅ DIN HEST I TILRIDNING?

Husk, at hver hest er unik, og det er vigtigt at have en åben dialog med din tilrider. På den måde sikres det, at du har svar på alle dine spørgsmål og er tryg ved hele tilridningsprocessen. Vi er altid klar til at hjælpe dig og sørge for, at både du og din hest får den bedst mulige oplevelse på rejsen mod et harmonisk partnerskab!

Tøv ikke med at kontakte os, for at få svar på yderligere spørgsmål. Sammen kan vi planlægge din hests næste skridt mod en fremtid som tillidsfuld ridehest.


Udgivet

i